Borgen Nardos

Ismila satt i sitt rum och grät tyst i kvällen. Det var svårt att veta vad som var värst de hårda slagen över ansiktet, armar och kropp eller orden som hennes man Sandolvian hade sagt. ”Kan du inte ge mig arvingar har jag ingen nytta av dig!” Hon hörde hans ord när han stängde dörren. Hon visste tyvärr allt för väl vad som hände med sådant som Sandolvian inte hade nytta av. Det knackade på dörren och en tjänsteflicka kom in. Hon var van och reagerade inte när hustrun till den blivande greven blivit slagen. Det hade hänt förut, flera gånger men värst var det efter missfallen. Ismila log trots smärtan, han hade i alla fall inte använt bältet. Tjänsteflickan kom fram och förberedde sängen för natten. ”Vet du var Regina är?” frågade Ismila tjänsteflickan. ”Nej frun” svarade hon och neg. ”Hur är det med greven?”. Tjänsteflicka ”ingen förbättring men mardrömmarna har försvunnit tror jag, frun”. Ismila nickade och ställde sig upp för att bli förberedd för nattens sömn. ”Kommer er man att dela er säng i natt, frun” undrade tjänsteflickan utan att tänka sig för men kom sedan på det olämpliga i att fråga det. Ismila skakade på huvudet ”han är nog upptagen av något annat, misstänker jag.” Tjänsteflickan nickade och började kamma Ismila. Efter en stund, det var ganska smärtsamt men hon var varsam, frågade Ismila ”vad har Regina gjort idag?”. Tjänsteflickan ”jag vet inte frun” det var uppenbart att hon visste mera. Ismila visste att Regina hade gjort det redan rädda tjänstestaben ännu mera på tårna. Bestraffningar låg hela tiden i luften. Ismila tittade på tjänsteflickan i spegeln. Hon visste att flickan hette Asmeranda. ”Asmerande” sa hon och tittade strängt på tjänsteflickan. Asmeranda tittade ner ”jag tror hon frågar efter en tavla”. ”Tavla?”. ”Ja, frun. Mer vet jag inte” Asmerande började nästan gråta av rädsla. Ismila nickade och lät flickan kamma färdigt. På natten innan sömnen tog henne hörde hon hur Reginas rop av passion ekade genom borgen Nardos väggar när Sandolvian var klar. Något som brukar vara ganska snabbt konstaterade Ismila torrt.

En kommentar till “Borgen Nardos”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *