Djungel vrål

På önskan så visar jag det jag skrev om teaterpjäsen på Deanors och Juanes bröllop.

Ett sällskap uppför pjäsen ”Djungel vrål” som är skriven av Julian.

Roller:
Adelsdamen Elsi som är en bortskämd söt flicka som är ganska dum och som ska giftas bort mot sin vilja.
Tjänsteflickan Ellinore som drömmer om den perfekte riddaren och försöker vara behjälplig för alla.
Sångerskan Yra som är förälskad i den stiliga vakten.
Den stiliga vakten Vildhavre som smider hemliga planer om att äkta Elsi.
Skölddamen Birgitta, en rödhårig, en stor manlig och alltid smutsig kvinna som alla är rädda för.
Läkaren Galensköld som är besatt av en demon och är en smygtittare (på nakna kroppar).
Den vilsna pojken Dean som letar efter något men aldrig finner det.
Den mörka drottningen Tina är promiskuös och som förlustar sig med Dean.
Katten Aston som de möter i djungeln och som ger hjälper dem.
Sen ytterligare några småroller bland annat den duktiga flickan Fina och klasskamraten Una.

Akt 1: Elsi blir utsänd av sin fader att hitta svaret på den sanna kärleken hos kärleksguden Oand Sint i djungeln. Elsi samlar sina vänner, sångerskan Yra som tar med sin vakt Vildhavre, skölddamen Birgitta som ska vakta Elsis dygd, läkaren Galensköld, pojken Dean, Elsis tjänsteflicka Ellinore och den duktiga flickan Fina. Dean säger adjö till klasskamraten Una och förstår inte längtan i hennes blick. Akten avslutas med att Ellinore sjunger en sång om höga ridderliga ideal till månen.

Akt 2: De anländer först till Den mörka drottningen Tina för att be om hjälp att hitta Oand Sint. Yra är förälskad i Vildhavre. Vildhavre försöker närma sig Elsi men hindras av Birgitta. Galensköld smygtittar på Fina som badar och blir upptäckt. Fina blir förnärmad och anklagar Galensköld för att vara pervers. Galensköld brygger en brygd som han lurar i Fina så hon somnar. Elsi hittar den sovande Fina och tvingas fatta ett beslut om att lämna henne hos drottning Tina. Drottningen Tina charmar Dean som hamnar i hennes säng, Galensköld tittar på i smyg. Dagen efter reser de vidare.

Akt 3: De anländer till ruiner i en djungel. Yra sjunger i hemlighet en sång om hur hon längtar efter Vildhavre vilket Oand Sint hör och förgiftar henne. De möter katten Aston som hjälper dem i sitt sökande efter svaret om den sanna kärleken. Elsi, Ellinore, Dean och Birgitta springer omkring och letar efter kärleken men hittar inget. Vildhavre och Yra finner varandra, Oand Sint njuter av hur Yra förlorar sin dygd medan Galensköld smygtittar på akten. I slutet kommer Birgitta på Galenskölds smygtittande. Katten Aston säger att Galensköld är besatt av en demon och man måste fördriva den. Han renas genom att man hittar en Röd stor diamant som Aston kallar för Kroppens ljus. Demonen tvingas bort och Galensköld är inte lika galen längre. Dean upptäcker en staty som påminner om hans vän Una och han förstår att ibland hittar man kärleken där man först inte ser den. Pjäsen avslutas med stort gemensamt nummer med sång där svaret på sökandet är att kärleken inte finns hos en gud utan finns alltid med oss och ibland där man minst anar det.

3 reaktioner till “Djungel vrål”

  1. Och ”eventuella överensstämmelser med verkligheten är helt slumpmässiga och eventuella likheter med levande eller döda är rena tillfälligheter. Författaren kan inte hållas till svars för något av sådana sammanträffanden.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.